Veelzijdig coachen

'Coachen vanuit een veelzijdig perspectief '

'Coachen vanuit een veelzijdig perspectief ' is geschreven door Robert Dilts. Robert Dilts studeerde bij Bandler, Grinder, Erickson en Bateson en is co-auteur van Neuro-Linguistisch Programmeren, Vol I, het standaardwerk over NLP dat hij samen met Bandler en Grinder schreef. Robert Dilts is een vooraanstaand onderzoeker en trainer op het gebied van NLP, schreef talloze boeken, ontwikkelde software waarin NLP gebruikt wordt en werkt met biofeedback. Dit is het tweede boek van Robert Dilts dat in het Nederlands vertaald is.

COACHEN

In dit boek schrijft Robert Dilts dat coaching het proces is waarbij mensen en teams geholpen worden op de toppen van hun kunnen te presteren. Van oudsher is coaching gericht geweest op het bereiken van verbeteringen met betrekking tot specifieke gedragsprestaties. De huidige vormen van coaching bieden mensen ondersteuning op een aantal verschillende niveaus; op het niveau van gedrag, bekwaamheden, overtuigingen, waarden, identiteit en zelfs op spiritueel niveau.

Deze nieuwe en meer omvattende vormen van coaching wordt in dit boek omschreven als 'Coaching met de hoofdletter C'. De Coach met een hoofdletter C gidst mensen bij het verkennen van en leren over nieuwe omgevingen, draagt zorg voor veiligheid en ondersteuning, coacht mensen om specifieke gedragscompetenties te verbeteren, onderwijst hen nieuwe cognitieve bekwaamheden, treedt op als mentor bij het onderzoeken en versterken van bekrachtigende overtuigingen en waarden, is een sponsor voor groei op identiteitsniveau en fungeert als een 'awakener' bij het activeren van het bewustzijn van mensen omtrent het grotere systeem of 'veld'.

Dit boek beschrijft de soorten contexten en situaties waarin de Coach met een hoofdletter C zich op een van deze rollen – zorgdrager, gids, coach, onderwijzer, mentor, sponsor, awakener – dient te concentreren en verschaft voor elk van deze rollen een specifieke gereedschapsset, zodat aan het gehele scala van activiteiten van de 'Coach met een hoofdletter C' vorm kan worden gegeven.

Titel: Coachen vanuit een veelzijdig perspectief

Auteur: Robert Dilts

Uitgeverij: Andromeda

ISBN: 978 9055992423

Nieuwste artikelen

Nieuwste titels

Willem de Kooning

Willem de Kooning / No title

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedIn
AddThis Social Bookmark Button

Blog

Blog