Hein Dop

Hein DopSinds 20 jaar werk ik full time als rollenspeler, co-trainer en trainer in communicatie gerelateerde trainingen. Gelukkig kan ik mij de luxe permiteren te kiezen met en voor wie ik werk.

Een goed samenwerkend team

Omdat ik mij op mijn gemak voel bij de opvattingen en ideeën van WEB-organisatie ontwikkeling, ben ik toegetreden tot het team. In de samenwerking voel ik me veilig en gewaardeerd. Ik geniet ook van de kwaliteit van mijn collega's.

WEB-organisatie ontwikkeling onderscheidt zich m.i. onder meer van andere trainingsinstituten door het vergaand inzicht in wat onderhandelen inhoudt en de grote kennis van de onderhandelingspraktijk.

Diversiteit van rollen binnen een training

Mijn acteerwerk wordt als naturel en als geloofwaardig gewaardeerd. Zowel de werknemer, de manager, de directeur als ook de klant zijn voor mij vertrouwde rollen geworden. Daarnaast ontvang ik veel waardering voor het niveau van de feedback, die ik aan cursisten geef. Wat ik altijd terug krijg is, dat ik een klimaat van veiligheid schep en niet psychologiseer. Het gaat in trainingen altijd om gedrag, bewustwording daarvan en daarmee de mogelijkheid creëren om keuzes te maken in gedrag zodra je met lastige situaties te maken krijgt.

Ik ben vertrouwd met de cultuur van veel bedrijven en instanties en zo goed in staat om me in hun situatie in te leven en ook om me inhoudelijk te verplaatsen.

Werkvelden als trainingsacteur en trainer

Voorbeelden van werkvelden op maatschappelijk gebied: ministeries, provincies, gemeentes en instanties/instellingen, zoals de belastingdienst, politie, fiod, douane, AIVD; land- en luchtmacht, marine, scholen, ziekenhuizen, universiteiten.

Voorbeelden van werkvelden in de bedrijven-sector: accountancy, banken, bouwbedrijven, woningbouwverenigingen, BAM, hoogovens, IT-sector.

Dog barking at the moon

Joan Miro / Dog Barking at the Moon

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedIn
AddThis Social Bookmark Button

Blog

aanmelden