Visualisaties

Een visualisatie: voorproeven wat aanstaande is

WEB-organisatie ontwikkeling ontwikkelt en voert visualisaties uit van beleidswijzigingen binnen organisaties en van thema's op congressen. Kort gezegd is een visualisatie een levende voorstelling. Met onze visualisaties brengen wij het onderwerp en/of de koerswijziging tot leven voor en bij belanghebbenden. Op een manier die inspireert en inzicht geeft.

Een voorbeeld: Op bestuursniveau is de kogel door de kerk: de koers wordt verlegd. Eén en ander is inmiddels uitgewerkt op beleidsniveau. Nu de volgende stap: de implementatie. Terecht dat dit het management of de HR afdeling een zorg is. We hoeven niemand, die ooit voor deze opgave stond eraan te herinneren, dat het succes van de nieuwe koers afhankelijk is van het draagvlak onder de medewerkers van de organisatie.

Vernieuwing laten renderen

Een managementteam of HR afdeling wil meer bereiken, dan de mensen binnen de organisatie van informatie voorzien over de veranderingen, die voor de deur staan en wat dat voor een ieder gaat betekenen. Bij voorkeur wordt personeel actief betrokken bij het wenden van de steven. Het ultieme doel is om dat zo te doen, dat medewerkers overtuigd raken van de voordelen van het nieuwe beleid en transformeren tot ambassadeurs van de koersverandering. Ze kennen de wateren immers en weten waar de gevaren voor schipbreuk loeren. De uitdaging is om dat te realiseren. Maar hoe?

Een visualisatie: doeltreffend maatwerk

Daar is al heel wat voor bedacht. Bijvoorbeeld een ludieke kick off of een puike powerpoint presentatie. Kenmerkend voor dergelijke bijeenkomsten is vaak, dat de communicatie eenrichtingsverkeer is uitgezonderd het vragenkwartiertje aan het slot, wat geregeld verwordt tot een overtuigingskwartiertje. Hoe flitsend een presentatie ook is, het blijft voornamelijk zenden van informatie, waarbij de werkelijke interactie ontbreekt. Alle oprechte intenties ten spijt.

Avontuur beleven

Met een visualisatie doorbreekt u die eenzijdigheid. U laat medewerkers van uw organisatie of bezoekers van uw congres in een avontuur stappen, waaraan ze actief deelnemen. U maakt zo het nieuwe beleid of het congresonderwerp zichtbaar en voelbaar in de meest letterlijke zin van het woord. Via ogen, oren, gevoel en denkvermogen maakt u het congresonderwerp of de koerswijziging van uw organisatie tot een belevenis voor alle betrokkenen. Uw bijeenkomst wordt een ontdekkingsreis.

Resultaat

Het resultaat is, dat 'koud water'-vrees verdwijnt en weerstand oplost. Geen valse verwachtingen, geen beren op de weg, maar reële inzichten en commitment. De organisatie, het management of de HR afdeling krijgt haarscherp in beeld welke inspanningen nodig zijn om de doelstellingen van de bijeenkomst te realiseren en tot een succes te maken.

De belangrijkste voordelen naast elkaar

Deelnemers aan een congres of medewerkers van een organisatie worden impliciet en expliciet uitgenodigd in beweging te komen en een standpunt in te nemen. Ze treden met open vizier in gesprek met elkaar en onderzoeken eigen inzichten. De gelegenheid tot verkenning van wat aanstaande is. In alle openheid eerst tegen het nieuwe beleid aan duwen, er eerst aan plukken en trekken. Mogelijke weerstand en bedenkingen komen boven water. Iedereen ziet met eigen ogen of bezwaren een reële grond hebben. Samen met collega's voordelen en vooroordelen beproeven. Op basis van ondervindingen en visie aanvullingen voorstellen beproeven. Met elkaar kiezen voor de beste optie. Eigenaar van het congresonderwerp of de beleidsverandering worden.

Organisatie, management en/of HR raken optimaal geïnformeerd over hoe het thema of de vernieuwing ontvangen wordt. Men krijgt haarscherp in beeld waar aandacht aan besteed moet worden om de doelstelling te realiseren en van de bijeenkomst een succes te maken.

Onze werkwijze

Tijdens een eerste gesprek maken we kennis. Samen met u verkennen en definiëren we doel en resultaat van de visualisatie. Namens u stelt u in overleg met ons een stuurgroep in, waarin mensen uit uw organisatie zitting nemen en met wie wij de ontwikkeling van de visualisatie bespreken. Deze wordt door ons in concept ontwikkeld en aan de stuurgroep voorgelegd. Als dan het licht op groen wordt gezet ontvangt u een offerte. Na goedkeuring gaan wij over tot het uit ontwikkelen van het concept. In deze fase is op regelmatige basis overleg met (leden van) de stuurgroep. Tenslotte volgt de uitvoering van de visualisatie, waarna we u uitnodigen om samen terug te kijken aan de hand van het afgesproken doel en resultaat.

Bent u geïnspireerd?

Neemt u gerust contact met ons op. Voor een oriënterend gesprek trekken wij graag tijd uit. Vanzelfsprekend is dat kosteloos en verplicht het u tot niets.

E :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

M. : +31 (0)6 24 24 84 84

Edingsville
Jasper Johns / Edingsville

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedIn
AddThis Social Bookmark Button

Blog

aanmelden